Profiel

Faq 

Millesimes 

Webshop en Prijslijst 

Nieuws

Degustaties 

Links  

Contact

Index

  Menu

1/03/2015

Schitterende Italiaanse wijnen aan vriendenprijsje!

Araldica Vini

Araldica Vini is een van de belangrijkste coöperatieven in Piemonte (Noord Italië), gekend om de uitstekende kwaliteit en betaalbaarheid van zijn wijnen. Ze werken samen met karaktervolle wijnboeren van wie ze hoog kwalitatieve druiven kopen, die vergist en gebotteld worden in de coöperatieve. Claudio Manera en Lella Burdese hebben de touwtjes in handen en volgen de teelt, oogst en gisting op de voet. Zo slagen ze erin om aan eerlijke en heerlijke wijnen te komen vanuit het ganse land. Authenticiteit van locale druivensoorten en hun typische karakter zijn bepalende factoren.

Ancora Pinot Grigio

Ancora Pinot Grigio IGT wijnen zijn afkomstig uit Veneto in het noorden van Italie. De druiven voor de Ancora Pinot Grigio wijnen worden verwerkt volgens het traditionele vinificatieproces van witte wijn. De gisting vindt gedurende 15 tot 20 dagen plaats in roestvrijstalen tanks, bij een gecontroleerde temperatuur van 16 graden celsius.

Blend:  100 % pinot Grigio
Geur:  Veel finesse en overdaad aan wit fruit.
Kleur:  Bleekgeel
Smaak:  Een mooie droge witte wijn met heerlijke frisheid.
Afdronk:  Een goed uitgebalanceerde wijn
Gerecht:  Visbereidingen en kaas
Bewaren:  Nu te genieten.

Prijs: 5,60 euro fles 75 cl. BTW inbegrepen.

 

Ancora Montepulciano d'Abruzzo 

Ancora Montepulciano wordt gemaakt met de meest moderne vinificatiemethoden om wijnen te maken zonder afbreuk te doen aan de traditie. De ongelooflijke verscheidenheid van het klimaat, de grondsamenstelling, laat de productie toe van veelzijdige druiven, met onder meer de Trebbiano d’Abruzzo en de Montepulciano. Deze druiven leveren een breed pallet op van geuren en smaken.

Blend:  100% Montepulciano d'Abruzzi
Geur:  Krachtige intensiteit in aroma, met veel rijp rood fruit.
Kleur:  Robijnrood met paarse tinten.
Smaak:  Rijk in fruit, levendig, met op de achtergrond een discrete houttoets.
Afdronk:  Een stevige wijn met een goede lengte.
Gerecht:  Passe-Partout wijn.
Bewaren:  Nu te genieten.

Prijs: 5,60 euro fles 75 cl. BTW inbegrepen.

1/02/2015

Nieuw in het assortiment.

Napier uit Zuid-Afrika

NapierWinery is gelegen in een prachtige vallei dichtbij Wellington in de "Western Cape". De naam Napier is ontleend naar de goeverneur van Kaap De Goede van 1837 tot 1843, Sir Georges Napier. Het wijndomein is 66 hectaren groot. De waterschaarste werdt hier opgelost door het bouwen van zeven dammen om alzo de wijngaarden het ganse jaar door te voorzien van het noodzakelijke water om de druivenstokken te laten groeien. De verschillende druiven die er gekweekt worden zijn: Chenin blanc, Chardonnay, Colombard, Cabernet-Sauvignon, Cabernet-Franc, Merloit, Malbec, Petit-Verdot en Shiraz.

Napier Lions Creek Sauvignon/Chenin-Blanc

Deze witte Zuid-Afrikaanse wijn werd door de Napier winery gemaakt van druiven uit eigen wijngaarden. Samenstelling is 57% Chenin Blanc en 43 Sauvignon Blanc. Ondergrond is graniet en de wijnstokken zijn gemiddeld tss 8 en 38 jaar oud. Opbrengsten waren tussen 8 en 16 ton / Ha en de vergisting verliep op koude temeratuur (12° C) gedurende 14 dagen.  Alcohol 13.5% - Acc 5.1 g/L - Res suiker 2.2 g/L Info website v/d winery http://www.napierwinery.co.za/index.php
Aroma: Geparfumeerd, citrus en floraal
Smaak: Fris fruitige smaak
Gerecht: Passe-partout, vis- en kaasgerechten
Bewaren: Nu te genieten

Prijs: € 7.14 per fles 75 cl. BTW inbegrepen.



Napier Lions Creek Cabernet-Sauvignon/Shiraz

Deze rode Zuid-Afrikaanse wijn werd door de Napier winery gemaakt van 60% Cabernet-Sauvignon en 40% Shiraz uit eigen wijngaarden. Terroir is "Oakleaf and Dundee alluvial soil". Ouderdom van de wijnstokken is 16 tot 20 jaar. Opbrengst 10 tot 12 ton / Ha. Vergisting van de volledige tros op een temperatuur van 25° C in een inox cuve. Rijping in eiken houten vaatjes uit Frankrijk gedurende 12 maand. MT (Medium toost) 70% second-third & fourth fill. 14.5% alkohol, 5.5 gr/L acciditeit en 3.9 gr/L restsuiker. Info websitehttp://www.napierwinery.co.za/product.php?id=22
Aroma: Zacht aroma van rood fruit
Smaak: Zachte fruitige smaak en medium sterk
Gerecht: Geroosterd vlees en kaas
Bewaren: 5 tot 8 jaar

Prijs: € 7.34 per fles 75 cl. BTW inbegrepen.


1/12/2014

De eindejaarsfeesten zijn in zicht en daar hoort natuurlijk Champagne of Cava bij.

Méthode traditionnelle is de verzamelnaam van wijnen die een tweede gisting in de fles hebben gehad zoals bijvoorbeeld Champagne en Cava

De méthode traditionnelle wordt gebruikt om champagne of andere mousserende wijnen te maken. Ze heeft tot doel een gisting van wijn in de fles te laten plaatsvinden, waardoor deze mousserend wordt. Daartoe worden verschillende wijnen tot een proto-champagne geassembleerd (de coupage). Vervolgens wordt deze proto-mousserende wijn op fles getrokken en wordt aan de proto-mousserende wijn een mengsel van in wijn opgeloste rietsuiker, eventueel citroenzuur en wat extra gist, toegevoegd de zogenaamde liqueur de tirage. De voornoemde handelingen resulteren in een tweede gisting op de fles.

Tijdens de tweede gisting, de prise de mousse, kan de druk in de fles oplopen tot 5 à 6 bar. Dit proces vindt plaats in zeer koele kelders gedurende de wettelijk voorgeschreven 60 dagen. Aansluitend worden de flessen enige tijd met de hals naar beneden opgelegd. Gedurende deze tijd worden ze regelmatig een slag gedraaid. Hetzij met de hand, hetzij machinaal, dit noemt men remuage. Hierdoor zakt het bezinksel van de tweede gisting in de hals van de fles. Om dit bezinksel te verwijderen bevriest men de hals om vervolgens de tijdelijke afsluiting te verwijderen. De in de extra sterk uitgevoerde fles opgebouwde druk zorgt ervoor dat het bevroren bezinksel, en een klein beetje mousserende wijn, er uit schiet.

De fles wordt daarop weer aangevuld met wijn en afhankelijk van de gewenste zoetheid van de mousserende wijn, voor een tweede keer voorzien van een bepaalde hoeveelheid in mousserende wijn opgeloste suiker, de liqueur d'expedition . Dan wordt de definitieve kurk op de fles geplaatst en wordt de mousserende wijn opnieuw opgelegd. Tijdens deze laatste opleggingsperiode wordt gecontroleerd of er geen derde (ongewenste) gisting optreedt.

Cava Avinyo

Deze cava is een juweeltje! Uitgeroepen tot beste prijs/kwaliteit cava van het hele gamma! Op de voorkant van de fles staat het Catalaans opschrift van de familie Nadal.

Het komt erop neer dat met hard, artisanaal werk en met respect voor de natuur de hoogste kwaliteit bereikt wordt.

Macabeo, Parellada, Xarel-lo zijn de druiven van deze cava uit de Alt peneda (250 m.) van wijngaarden tss de 15 - 50 jaar oud.

Het sap voor deze cava is 100 % Free run juice en de “prise de mousse” = champagne vorming heeft 22 maand geduurd. In the USA staat deze cava aan 19 $

Aroma: Aroma's van toast, rijpe appel en champignons
Smaak: Fijne intense pareling, mooie frisse aciditeit en lengte
Gerecht: Als aperitief.

Bewaren: Nu te genieten

Prijs BTW inbegrepen: 8,73 euro

 

Champagne Brut Feneuil-Pointillart premier cru.

Dit familiewijnhuis waar vader (Daniel) en zoon (Benjamin) de wijnen maken is gelegen in het dorpje Chamery.

Hun wijngaarden (7ha) liggen in arenavorm op het zuiden gericht langs de hellingen van de Montagne de Reims.

De krachtige champagne Feneuil-Pointillart Brut Tradition premier cru is samangesteld uit 30% Pinot Noir, 25% Chardonnay en 45% Pinot Meunier en heeft 8,5 gram suiker per fles.

Hij heeft minimum 20 maanden in de kelder gerijpt Het is een champagne voor de liefhebbers van karaktervolle, en evenwichtige wijnen.

Ontdek zijn zonnige kwaliteiten met aromas van geel fruit, vanille en zijn licht citroenachtige afdronk.

Het is de champagne van alle momenten, als aperitief maar ook bij maaltijden van wit vlees of van vis.

Prijs BTW inbegrepen: 22,70 euro

1/11/2014

Onze aanbevolen wijnen voor uw wildgerechten.

Argentinië

Colonia las Liebres Bonarda

Colonia Las Liebres Bonarda betekent in het Argentijns colonie van konijnen. Deze donkerrode wijn heeft aroma's van zwarte kersen, frambozen met hints van munt, gedroogde kruiden en kreupelhout. Deze wijn is krachtig en rond in de mond met smaken van rood en zwart fruit, en fondant chocolade.

Prijs: 7,14 euro BTW inbegrepen.

_ _ _

La Mascota

De Mascota wijngaard ligt ideaal gelegen aan de oevers van de Mendoza rivier en profiteert hierdoor van uitstekende zon expositie tijdens de dag en een frisse afkoeling tijdens de nacht. Mendoza wordt wel eens de Bordeaux van Argentinië genoemd en deze stevige rode wijn, gemaakt van de Bodega Santa Anna, is van grote kwaliteit aan een kleine prijs. In Bordeaux wijn zou je voor zo'n kwaliteit minstens het dubbel betalen ... Hij heeft een zacht aroma van rood fruit, mondvullende smaak en mooie lange afdronk. Bewaar hem 8 tot 12 jaar.

Prijs: 11,52 euro BTW inbegrepen.

_ _ _

Australië

Arenberg D'Arrys Original

Een creatie van Chester ter ere van zijn vader d’ Arry Osborn. Het fruit komt uit de Mc Laren Vale , een warme regio ten zuiden van Adelaide. De Shiraz zorgt voor de kruidigheid in de wijn en de Grenache voor de soeplese en alcohol. Men denk hier bij het proeven ervan aan een Château Neuf du Pape … zowel in stijl als karakter. Hij heeft een zacht aroma van rood fruit, een mondvullende stevige smaak en zeer lange afdronk.

Prijs: 13,96 euro BTW inbegrepen.

Magnum (1,5 liter): 31,96 euro BTW inb.

_ _ _

Pfeiffer Carlyle Shiraz

De Shiraz druiven komende van de Rutherglenn regio in de staat Victoria werden in april met de hand geplukt zodat ze enkel de beste trossen hadden vd wijn. Ze moesten dit doen omdat het veel had geregend. Er werd op 3 verschillende locatie's geplukt wat resulteert in een blend van Shiraz druiven met elk een verschillend karakter. Elke perceel werd afzonderlijk vergist (tss 20-25°C) met een 'delestage' van 2 maal/dag. Delestage is het overpompen van de jus over de kap van schillen en vruchtvlees om een betere kleur & smaakconcentratie te hebben en zachtere tannine's in de wijn. Dit wordt vooral gedaan bij krachtige soorten zoals Shiraz. Elk perceel werd na de vergisting zachtjes geperst en elk afzonderlijk gerijpt op een mix van Franse en Amerikaanse eiken barrique ( 225 L ) en in september van het volgend jaar ( na ongeveer 12 maand eik ) geblend, gefilterd en gebotteld.

Zijn aroma is van Zwarte bessen, drop en anijs. Zijn smaak is volmondige met lieflijke textuur en rijpe kersen op het middenpalet. Bewaar hem 3 tot 5 jaar

Prijs: 10,25 euro BTW inbegrepen.

_ _ _

Chili

Crucero Carmenere

De Carmenere is een typische Chileense druif die afstamt van de Merlot. Men heeft hier een aroma van rode vruchten , bosgeuren en in de verte zelfs een beetje ceder. De steil doet denken aan Saint-Emilion. Zijn smaak is pakkend, véél fruit en verfijnde zuren. De 2005 jaargang heeft 'grande médaille d’Or’ behaald op de Concours Mondial van Brussel !!! www.concoursmondial.be. Bewaar hem 5 tot 8 jaar

Prijs: 7,02 euro BTW inbegrepen.

_ _ _

Crucero Reserva Cabernet-Sauvignon.

Stevige eikgerijpte Cabernet-Sauvignon. Het fruit werd zorgvuldig geselecteerd in de Colchuaga Valley in Chili. Rijping op eiken vaatjes. Een eerste contact met het aroma laat je vermoeden dat we hier een lekker glas voor ons hebben … massa’s rood fruit in de neus, zwoel en speels, steeds weer komt een ander geurtje boven die gaat van zoet rood fruit over hout en dierlijk. Stevige mondvullende smaak met een lange nasmaak. Bewaar hem 5 tot 8 jaar.

Prijs: 7,97 euro BTW inbegrepen.

_ _ _

Ventisquero Classico Syrah

Viña Ventisquero is een vrij nieuw wijnbedrijf in Chili, opgericht in 1998. Deze Syrah wordt geoogst in de Colchagua Valley, een vallei die vooral goed is voor rode variëteiten. Onze wijnen van Crucero komen ook uit die vallei. De wijn is helder, diep intens rood en robijnrood van kleur. Zijn geur is zuiver, sterk intens en met fruitige en kruidige aroma´s gaande van framboos, zwarte kers, jeneverbes tot zwarte peper. De smaak is droog met gemiddelde zuurtegraad en tannines. Hij heeft een volle body en smaken die naar fruit en kruiden gaan (rfr. Geuren) zijn afdronk is medium lang. Een goede wijn die men qua smaak en stijl naast de (veel duurdere) Côtes du Rhône kan plaatsen. Bewaar hem 3 tot 5 jaar

Prijs: 5,86 euro BTW inbegrepen.

_ _ _

Frankrijk

Jougla - Viels Arrasics Saint-Chinian

Intens rode wijn gemaakt van oude wijnranken. 50% Syrah, 25% Mourvèdre en 25% Grenache. De wijngaarden liggen op 40 Km. van de Middellandse zee langs de laatste hellingen van de Cévennes op de lijn waar de schiste van het Centraal Massief en de kalk van de schelpjes van de Pyreneeen elkaar ontmoeten. Op dit familie bedrijf maakt men reeds wijn sinds 1595. De druifjes zijn allen met de hand geplukt. De gecontroleerde gisting gebeurt aan 28° C met dagelijks proeven van het sap gedurende 27 dagen. Rijping gedurende 12 maanden op nieuwe eiken vaten. De produktie van deze wijn is slechts 5.000 flessen per oogstjaar. Saint-Chinian is een gemeentelijke appelatie in de Languedoc regio. De wijn heeft aroma's van zwarte bessen, gerookt en eik. Zijn smaak is droog en vol met veel body en structuur. Bewaar hem 8 tot 12 jaar.

Prijs: 15,10 euro BTW inbegrepen.

_ _ _

Domaine du Jas Côtes du Rhône - Cuvée prestige

Deze kruidige rode Rhône wijn is geselecteerd uit een proeverij van 50 côtes-du-Rhônes en kwam er als fijnste uit. De familie Pradelle maakt er reeds vele jaren wijn in de gemeente Suze la Rousse waar de wijnuniversiteit is gevestigd. Hij heeft aroma's van rood fruit, een zachte smaak en een droge middenlange afdronk. Bewaar hem 5 tot 8 jaar.

Prijs: 8,08 euro BTW inbegrepen.

_ _ _

La Cavée rouge Terraventoux - Côtes du Ventoux

La Cavée is de beste wijn van het domein Terraventoux uit de Ventoux streek in Zuid-Frankrijk. Hij werd gemaakt van de Grenache en de Syrah druiven en 14 maanden op nieuwe eiken vaten gerijpt alvorens op de fles te gaan. Als karaktertrek heeft deze wijn verfrissende elegantie, aroma's van zwarte bessen, gerookte toetsen en eik. Hij is mondvullendf met een stevige smaak en lange afdronk. Bewaar hem 5 tot 8 jaar.

Prijs: 8,17 euro BTW inbegrepen.

_ _ _

Château La Nauze Identité - Côtes de Castillon

Rode wijn uit de Côtes de Bordeaux Castillon regio. Expressieve en elegante rode wijn in de stijl van een Grand Cru. De Identité is hun beste wijn. Hij heeft zachte aroma's van rood fruit, hij is mondfvullend met een stevige smaak en zeer lange afdronk. Bewaar hem 8 tot 12 jaar.

Prijs: 13,98 euro BTW inbegrepen.

_ _ _

Italië

Gorilla Syrah Sicilië

Erg karaktervolle en moderne rode wijn komende uit het meest Zuidelijke wijngebied van Italië. Deze Gorilla is eigenlijk een moderne concept wijn met een traditionele achtergrond. Hij heeft aroma's van gedroogd rood fruit, eik en broodkruim. Zijn volle smaak is droog met veel body en structuur. Bewaar hem 3 tot 5 jaar.

Prijs: 6,86 euro BTW inbegrepen.

_ _ _

Spanje

Hecula Coll. Monastrell

Deze prachtige intense rode wijn werd gemaakt van 35 jaar oude Monastrell druiven ( Mourvédre ). De wijngaard ligt Zuid gericht met een terroir van leem / klei en kalk op een hoogte van 750 meter. Lage opbrengsten van 30 HL / HA . De wijn kreeg ook een rijping van 6 maand op eiken vaten. Elke magnum en Jerobaom zit afzonderlijk verpakt in een mooie houten kist met opdruk van het logo . Een magnum en Jeroboam heeft altijd een langere rijping potentieel van een 75 cl fles. Hij heeft aroma's van zwarte bessen, gerookte toetsen en eik. Hij is mondvullend met een stevige smaak en lange afdronk. Bewaar hem 8 tot 12 jaar.

Prijs: 12,31 euro BTW inbegrepen. (in houten kistje van 6 flessen)

Magnum (1,5 liter): 24,07 euro BTW inb. (in kistje)

Jéroboam (3 liter): 39,64 euro BTW inbegrepen. (in kistje)

_ _ _

Zuid-Afrika

Six Hats Pinotage

Six Hats wijnen worden gemaakt door de Citrusdal Winery ( 170 km van Kaapstad ) die zijn druiven koopt bij de 4 Fair Trade gecertificeerde druivenkwekers : Bergendal - Paardekop - Rheeboksfontein en Saamstaan Vineyards. De Winery ligt aan de voet van de Cederberg en het bloemenpark Namaqualand. De Pinotage druifjes komen van de Fairtraide wijngaarden van Piekenierskloof met een ouderdom van 16 jaar. De grond is tafelberg zandsteen met onderaan keien. De druiven zijn handgeplukt en koud verwerkt om een zo intens mogelijk kleur te verkrijgen. Vergisting met geselecteerde gist op 26° C en nadien een malolactische gisting om de wijn zachter te maken. (appelzuur wordt melkzuur = zachter). De wijn werd nog eens 6 maand in inox cuves gerijpt onder invloed van Franse en Amerikaanse eiken balken. Hij heeft aroma's van rood fruit, een zachte fruitige smaak en medium sterk. Bewaar hem 3 tot 5 jaar.

Prijs: 6,97 euro BTW inbegrepen.

 

1/09/2014

3 toppers van formaat op een rijtje!

Voor diegene onder u die deze 3 fantastische wijnen uit de collectie nog niet kennen, zetten we ze even op een rijtje.

Oude kaap wit.

De wijnen van Oude Kaap vinden hun oorsprong in de mooie Franschhoek vallei, daar waar het steile Groot Drakenstijn-gebergte al sinds 1693 een zeer belangrijke factor speelt voor de productie van kwaliteitswijnen. Voor de wijnen bij Oude Kaap heeft men de keuze uit het beste fruit van de gehele regio. Door middel van een strenge selectie van de druiven en intensief contact met de wijnboeren bepalen de wijnmakers welke cuves gekozen worden voor de Oude Kaap. Vastberadenheid, doorzettingsvermogen, passie en innovatie zijn de speerpunten van Oude Kaap.

Druivensoorten :Chenin Blanc
Alcohol :12,5%
Geur :meloen, citroen, verse ananas, groene appel, passievrucht
Afdronk / Smaak :aroma's van exotisch fruit en frisse zuren
Serveer temperatuur :8° - 10° C
Houdbaarheid :2 jaar +
Gerecht :aperitief, lichte voorgerechten, zeevruchten, mosselen, gerookte kip en vis.

4,37 euro fles 75 cl. BTW inbegrepen.

 

Planina Ridge rood.

Deze Bulgaarse wijn wordt gemaakt door Australiërs en wordt gekenmerkt door een fantastische prijs/kwaliteitsverhouding! Deze zeer toegankelijke Merlot wordt gekarakteriseerd door een pittig pruimenaroma gecombineerd met een vleugje kersen en lichte vanilletoetsen. Bewaring: Tot 5 jaar Wijn/gerecht: Ideaal bij pizza, pasta en rundsvlees

3,91 euro fles 75 cl. BTW inbegrepen.

 

Nero D'Avola rood

Boccantino, een symbiose van natuur en ervaring!

Puttend uit vijftig jaar kennis van de wijnwereld en zijn knowhow wist Cantina Boccantino een nieuw pareltje aan zijn kroon toe te voegen: het Boccantino-gamma.
De idee achter dit gamma bestaat erin de natuurlijke rijkdommen van de meest vermaarde Italiaanse streken te combineren met de beroemde vakkunde van Cantina Boccantino.
De wijnen worden ontwikkeld door de keldermeester van Cantina Boccantino in nauwe samenwerking met de wijnboeren. Het resultaat daarvan is het Boccantino-gamma: grote wijnen met heel verschillende eigenschappen, maar van hetzelfde hoogwaardige niveau.
Om zijn kwaliteitsnormen te garanderen kijkt Cantina Boccantino nauwlettend toe op elke stap in het productieproces. De kwaliteit van Cantina Boccantino bewijst dat dit een terechte keuze was: 90% van hun productie wordt gebotteld op flessen van 0,75 liter en meer dan 50% van hun wijngamma draagt de ‘DOC’ of ‘DOCG’-appellatie.

Hij heeft een glanzende granaatrode kleur, aroma's van kersen, mokka, kruiden. Het is een goed gestructureerde wijn met zachte gesmolten tannines. Hij aat zich heerlijk vergezellen bij wild, rode vleesgerechten en kazen. Hij kan nog tot vijf jaat bewaard worden maar is nu al te genieten.

5,74 euro fles 75 cl. BTW inbegrepen.

Wat is beter: schroefdop of kurk? 

Steeds meer wijnen worden afgesloten met een schroefdop in plaats van een kurk. In de toekomst zullen het alleen nog maar meer gaan worden, van eenvoudig tot exclusief. Hoewel dat gevoelsmatig misschien even wennen is, zijn er tal van rationele overwegingen waarom een schroefdop de voorkeur verdient boven de van oudsher gebruikte kurk.

De belangrijkste reden is dat wijn die met natuurkurk afgesloten wordt, altijd  onderhevig is aan de inwerking van zuurstof (oxidatie) en af en toe kans loopt op bacteriële infecties (kurk). In beide gevallen heeft dat te maken met het gegeven dat kurken uit organisch materiaal bestaan dat na verloop van tijd vergaat. De mate waarin de kurk zuurstof doorlaat, varieert van fles tot fles, waardoor er altijd een mate van onvoorspelbaarheid met betrekking tot de conditie van de wijn bestaat.

Goed om te weten is dat voor de ontwikkeling van de wijn geen zuurstof nodig is. Overigens is een kleine, gecontroleerde hoeveelheid zuurstof bij rode wijn niet schadelijk.

Bij het gebruik van schroefdoppen worden de risico's tot een absoluut minimum gereduceerd. Anders dan kurken garanderen schroefdoppen exact dezelfde conditie voor iedere afzonderlijke fles. Flesvariatie door inwerking van zuurstof is daarmee van de baan. Met name witte wijnen, die het van zuiverheid en aromatische finesse moeten hebben, bleken daarom zeer gebaat bij de nieuwe vorm van afsluiting. Ook rode wijnen hebben voordeel bij een schroefdop, omdat deze het risico van kurkinfectie elimineert.

De schroefdop heeft behalve de grotere betrouwbaarheid van de wijnkwaliteit ook nog een praktisch voordeel. Openen en sluiten van flessen gebeurt nu letterlijk in een handomdraai, zonder dat er nog accessoires bij nodig zijn .....tot groot spijt van de sommelier!

 

 

 

Zoekt u een specifieke wijn?
Ga eens een kijkje nemen in ons assortiment:

Klik op prijslijst

 

Prijslijst

 


 

Wenst u deze en vele andere wijnen te proeven? Contacteer ons!
Wij nodigen u graag uit voor onze degustaties
"Harmonie tussen wijn en gerecht"
neem eens een kijkje op:

 

degustaties

 

Bestellingen:
Klik hier om een berichtje te versturen naar Wijnen JL.
Klik hier

 

terug naar index